Nieuws over Hospice de Reiziger in Barendrecht

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen van Hospice de Reiziger.
Lees hier het laatste nieuws. 

 

24 april 2019 - Rabobank Clubkas Campagne 2019 brengt mooi bedrag op

De 637 stemmen leverde ons Hospice het mooie bedrag van € 7.213,56 op. Wij danken iedereen heel hartelijk voor het stemmen en de Clubkas Campagne 2019 van de Rabobank IJsselmonde-Drechtsteden bedankt voor deze vorstelijke bijdrage. Wij zijn afhankelijk van giften en donaties en met dit bedrag kunnen wij ons toegangshek herstellen en mooie dingen doen voor onze gasten.

21 maart 2019 - Hospice de Reiziger doet mee aan de Rabobank Clubkas Campagne 2019

Een veilige omgeving

Ons hospice is gevestigd in een prachtige oude hoeve. Een oude hoeve brengt helaas soms ook gebreken met zich mee. Het toegangshek aan de Voordijk is al enige tijd defect en sluit niet goed meer.

Met een donatie van de Rabobank Clubkas Campagne kan het toegangshek op een duurzame manier hersteld worden en kan het terrein ’s avonds en ’s nachts weer veilig worden afgesloten.

Het hospice draait volledig op vrijwilligers en is afhankelijk van giften en donaties. Door het meedoen aan de Rabobank Clubkascampagne roept het hospice de hulp in van de particuliere leden van de Rabobank Ridderkerk Midden-IJsselmonde.

Helpt u ook mee?
Bent u particulier lid van Rabobank Ridderkerk Midden-IJsselmonde? Dan kan uw stem het verschil maken. Alvast hartelijk dank voor uw steun!

Stemmen kan van 23 maart t/m 18 april via de website van de Rabobank Ridderkerk Midden-IJsselmonde.

 

 

 

 

 

 

22 december - ROTARY SANTARUN BARENDRECHT STEUNT HOSPICE MET € 5.700

Annemiek, één van onze vrijwilligers opperde het plan om als direct betrokkenen mee te doen met de SantaRun. Dit jaar voor de 6e keer georganiseerd door Rotary Barendrecht. Wij gingen voor de grootste groep, met bijna 100 waren we dat ook! De SantaRun bracht maar liefst € 5700 op voor ons Hospice. Onze kersverse voorzitter Bert Pothoven nam de cheque dankbaar in ontvangst. Een geweldig middag voor en door ons Hospice. Heleen Blaak maakte deze hartverwarmende foto en Roelse Media legde de loop vast op  video ❤️🤶🎅

 

 

 

 

 

11 december - Mooie donatie voor ons hospice door Allianz

We zijn verrast door een onverwacht grote donatie. Het team van Allianz, een grote verzekeraar, won de Visualizer Award van het bedrijf. Zij doneren het totale geldbedrag dat verbonden is aan deze prijs aan ons Hospice! Het team onder leiding van Franc de Winter bezocht ons hospice en was zeer onder de indruk van het werk van al onze vrijwilligers. Bestuursvoorzitter Johan Warnar nam de cheque dankbaar in ontvangst. 🌹

15 september 2018 - € 3.300 van Hemelvaart Motorrit Barendrecht voor ons hospice

€3.300  voor ons hospice! Wat een prachtig bedrag ontvingen wij vandaag uit handen van Petra de Mol​ namens de Hemelvaart Motorrit Barendrecht. Ook dit jaar was ons hospice, samen met Danceclub The Hit​, het goede doel van deze prachtige tocht. Ontzettend veel DANK aan alle motorrijders!

13 september 2018 - Een bloemetje voor onze vrijwillgers

20 juli 2018 - Klimaatbeheersing in het hospice door een bijdrage van het Rabobank Coöperatiefonds.

Onlangs honoreerde de commissie van het Rabobank Coöperatiefonds de aanvraag van het hospice voor de verbetering van de klimaatbeheersing in de gastenkamers. De 6 gastenkamers hebben ieder een deur naar het eigen terras, allemaal met uitzicht op de tuin van het hospice.
Piet Renes, ambassadeur namens het Coöperatiefonds, bezocht op 20 juli samen met Jos van ’t Noordende van de Rabobank het hospice. In aanwezigheid van bestuurslid fondsenwerving Carla van Loon, werden zij rondgeleid door coördinator Tea Crezee en konden zo de inmiddels geplaatste hordeuren bekijken. De rest van de bijdrage van het fonds zal worden besteed aan mobiele airconditioning voor de gastenkamers.
Gevestigd in een monumentale hoeve aan de Voordijk in Barendrecht biedt het hospice een warme huiselijke plek aan mensen die behoefte hebben aan palliatief terminale zorg, ongeacht geloof, leeftijd of inkomen.

 

2juli 2018 - Overhandigen cheque leidt tot meer!

Maandagmiddag 2 juli, gebeurde er iets moois in de tuin van Hospice De Reiziger in Barendrecht. Toen Gert den Tek 40 jaar in dienst was bij zijn werkgever, Dubson groothandel in ijzerwaren in Barendrecht, kreeg hij budget om dit te vieren. Gert bedankte daarvoor, liever doneerde hij de 500 euro aan een goed doel. Gemotiveerd door het werk van zijn vrouw en na overleg met directeur Willem van Meurs, werd Hospice De Reiziger het doel waar de 500 euro heen zouden gaan.

Samen met zijn collega Richard Krijnen en directeur Willem van Meurs werd Gert maandagmiddag hartelijk ontvangen door bestuursvoorzitter Johan Warnar, die vol trots en warmte vertelde over het hospice dat alleen met dit soort giften en de inzet van de vele vrijwilligers het mooie werk kan voortzetten.

Dit bracht directeur Willem van Meurs op het idee om te vragen of er wellicht nog gereedschap nodig is voor de onderhoudsvrijwilligers? Die wens is er zeker en met de toezegging dat Dubson waar mogelijk wat noodzakelijk gereedschap zal doneren, kreeg deze bijeenkomst een warm staartje. Hospice De Reiziger heeft er in Dubson weer een fijne partner bij.

 

19 april 2018 - Rabobank Clubkas Campagne 2018 grtoot succes voor Hospice De Reiziger

Maar liefst 103 instellingen en clubs hadden zich dit jaar aangemeld voor de RABO bank Clubkas campagne. Onder de deelnemers was € 75.000 te verdelen.
Hospice de Reiziger kreeg ook dit jaar de meeste stemmen, wat resulteerde in een prachtig bedrag, waarmee we aan de slag kunnen met het tuinpaviljoen voor onze gasten.
 

"Namens onze gasten en iedereen die bij het hospice betrokken is, danken wij alle stemmers en een ieder die aan dit mooie resultaat heeft bijgedragen! " zegt  voorzitter Johan Warnar.

11 maart 2018 - Hospice de Reiziger doet mee met Rabobank Clubkas Campagne 2018

Een rookvrij hospice, natuurlijk!


Dit is de titel van de campagne, waarmee Hospice de Reiziger meedoet aan de Rabobank Clubkas Campagne. Een rookvrij hospice is belangrijk, maar wie zijn wij om onze gasten hun laatste sigaret te ontnemen?


Op dit moment bestaat er in en om het hospice geen rookgelegenheid voor onze gasten.
Met een donatie van Rabobank Clubkas Campagne kan er in de tuin van het hospice een bescheiden rookpaviljoen worden gerealiseerd. Zo blijft het hospice rookvrij en kunnen de gasten hun oude gewoontes voortzetten. Bijna net als thuis…


Het hospice draait op vrijwilligers en is afhankelijk van giften en donaties. Door het meedoen aan de Rabobank Clubkascampagne roept het hospice de hulp in van de particuliere leden van de Rabobank Ridderkerk Midden-IJsselmonde.

Helpt u ook mee?

Stemmen kan van 27 maart t/m 10 april via de website   www.clubkascampagne.nl.

Uw stem kan het verschil maken!

8 maart 2018 - 'Hospice de Reiziger' deze week uitgebreid in 'De Schakel' Albrandswaard

BARENDRECHT/ALBRANDSWAARD - ,,Dit is zo mooi. Het is zo waardig. Ik zou willen dat dit initiatief ook door iedereen in Albrandswaard gedragen wordt." Burgemeester Hans Wagner is ambassadeur van Hospice De Reiziger in Barendrecht. En dat hij het hospice een warm hart toedraagt, blijkt uit al zijn woorden als ik hem en bestuurslid en vrijwilligster Winni de Bruin erover spreek.

Door Marianne Vermaat van 'De Schakel' Albrandswaard

Zorgen. Dat is de basis, die in het hospice duidelijk de boventoon voert. En hoe. Het zit de vrijwilligers, die hier voor mensen zorgen die in het laatste stadium van hun leven zitten, duidelijk in het bloed. Dat blijkt wel als ik in de woonkamer van het hospice zit met Winni de Bruin en Hans Wagner om een verhaal op te tekenen. Zodra zij er lucht van krijgen dat ik nog niet geluncht heb, zorgen zij ook - ongevraagd - meteen voor mij. Ik krijg verse tomatensoep en twee broodjes voorgeschoteld. Dit zijn de mensen die ertoe doen, besef ik. En dat beaamt Winni ook: ,,Alle mensen die hier werken, doen dit werk met hun hart."

Het hospice is gelegen op een idyllische locatie en gehuisvest in een monumentale boerderij aan de Voordijk. Het is er rustig, vredig. ,,Als je hier de laatste fase van je leven mag verblijven, kan ik me voorstellen dat het fijn is. En ook aangenaam voor vrienden en familie. Hier word je omgeven door zoveel liefde", zegt Hans Wagner. Winni de Bruin vult aan dat hier bijna alles kan. ,,Partners mogen blijven slapen, er zijn huisdieren geweest en er was ook eens een Surinaamse mevrouw waarbij er twaalf mensen op de kamer bleven slapen. En er zijn ook families geweest die hier kerst kwamen vieren. Wij kijken echt naar de wensen van de mensen die hier verblijven."

De Reiziger is een zogenaamd 'bijna-thuis-huis'. ,,Eigenlijk een bed and breakfast voor het laatste stukje van je leven", legt Winni de Bruin uit. ,,Dat betekent dat wij geen high care leveren of een verlengde van een ziekenhuis zijn." Het hospice is afhankelijk van giften. ,,Het is mooi hier, maar dat is tegelijkertijd onze achilleshiel: mensen denken snel dat we niks nodig hebben. Maar alleen met giften kunnen we blijven draaien."

 

Alle gasten die in het hospice verblijven, hebben een eigen kamer. Het gaat om mensen wiens levensverwachting is gesteld op maximaal drie maanden. Er zijn zes kamers. De vrijwilligers verzorgen de gasten. Zij kregen eten, drinken en worden gewassen, als zij dit niet meer zelf kunnen. Wanneer iemand medische zorg nodig heeft, zoals een prik, dan komt de thuiszorg langs. Er wordt samengewerkt met huisartsen in de regio, maar soms komt een huisarts weken niet. Winni de Bruin: ,,Omdat het simpelweg niet nodig is."Maar het werk als vrijwilliger kan zwaar zijn. ,,Je weet pas hoe het is als je het meemaakt", reageert vrijwilligster Elly, die net de woonkamer inloopt. ,,Het kan zwaar zijn. Maar je kunt gelukkig met elkaar erover praten of met een coördinator als je ergens mee zit."

De Reiziger kent een vrij constante groep vrijwilligers. ,,Het is stevig werk en vraagt enige robuustheid. Je komt heel dicht bij de mensen. Het is intiem", aldus Wagner.
Winni de Bruin is naast bestuurslid ook vrijwilligster. Wie dit werk wil doen, kan een keer of drie meelopen met een coördinator. Wie dan nog steeds hier wil werken, krijgt een opleiding. ,,De drempel om dit werk te kunnen doen, zit in jezelf", meent Winni de Bruin. ,,Voor mij is het niet moeilijk want ik ga niet dood. Maar ik moet na afloop wel altijd even in mijn auto zitten om alles te laten bezinken. Ik had van te voren niet gedacht dat het zo zou zijn."

Dat Hans Wagner ambassadeur van Hospice De Reiziger werd, was vanzelfsprekend voor hem. ,,Ik had geen moment twijfel om dit op te pakken. Dit hoort bij de gemeenschap. En het stopt niet bij de gemeentegrens. Wij hebben binnen Albrandswaard geen hospice, maar dit hospice is voor heel Midden IJsselmonde. Mensen mogen weer kind of partner zijn en worden ontzorgd als hun dierbare zijn of haar laatste tijd in de hospice kan doorbrengen. Dat is heel anders dan mantelzorger zijn. Dit geeft rust en tijd voor elkaar."

Als ambassadeur en burgervader van Albrandswaard vindt hij dat iedereen in zijn gemeente van het bestaan van De Reiziger moet weten en het liefst ziet hij dat iedereen het initiatief steunt. ,,Onze eigen Albrandswaarders zijn hier ook mee geholpen. Ik hoop dat er ook vanuit onze gemeente meer steun komt van alle mogelijke partijen. De professionele zorgaanbieders horen dit te weten en huisartsen behoren dit concept te dragen. Dit is een waardige plek vol zorg en liefde die ook de voorzieningen voor Albrandswaarders completer maakt."
Meer weten? www.hospicedereiziger.com.

20 januari 2018 - 'Hospice de Reiziger' aanwezig op vrijwilligersmarkt in 't Kruispunt Barendrecht.

Altijd al echt iets voor een ander willen doen? Het verschil willen maken? Ons ‘sterren vrijwilligersteam’ zoekt fijne collega’s. Heb je belangstelling? Kom dan zaterdag 20 januari tussen 13.00 en 17.00 uur naar de Vrijwilligersmarkt in ‘t Kruispunt in Barendrecht! Graag tot dan! De Vrijwilligersmarkt wordt georganiseerd door Kijk op Welzijn en Bibliotheek Aanzet. Ons hospice is aanwezig met informatie en vrijwilligers die hun ervaringen graag delen.

23 december 2017 - Santa Runners Barendrecht lopen € 7.500 bij elkaar voor Hospice de Reiziger

De jaarlijks SantaRun, georganiseerd door Rotary Barendrecht, bracht zaterdag 23 december 2017 maar liefst € 7.500 op voor ons hospice. Het was een mooie run, heel veel dank kerstmannen en vrouwen.
 

10 november 2017 - Mooie actie van Mobility Center - officeel dealer Volvo Cars Barendrecht

Vrijdag 10 november was de jaarlijkse wijnproeverij, georganiseerd door onze vrienden van Rotaryclub Barendrecht, waarvan de opbrengst voor ons hospice is. De locatie was de sfeervolle vestiging van de VOLVO dealer in Barendrecht. Dit bedrijf maakte tijdens de wijnproeverij bekend dat zij voor elke nieuw verkochte Volvo t/m 31 december € 500 storten op de rekening van Hospice de Reiziger. Daar komt bij dat het, bij hen in huis wonende, Luxor Lease ook € 500 stort als die verkoop via een met hen gesloten lease contract loopt. M.a.w., heb je plannen? Koop of lease dan snel een Volvo voor 31 december a.s. en je steunt Hospice de reiziger met € 1.000

6 oktober 2017 - Tweede Herdenking van 'Hospice de Reiziger


BARENDRECHT  -  Vrijdagavond 6 oktober was de tweede herdenkingsbijeenkomst van ons hospice in de Zuiderkapel. Een bijeenkomst die ons allen zeer raakte. ❤️ Veel dank aan iedereen die dit mogelijk maakte.

17 augustus 2017 - Burgemeester Hans Wagner van Albrandswaard bezoekt Hospice


BARENDRECHT  -  Vandaag, 17 augustus, kwam het nieuwste lid van het comité van aanbeveling bij ons op bezoek. Hans Wagner, burgemeester van Albrandswaard, werd uitgebreid bijgepraat door Johan Warnar en kreeg van Tea Crezee een rondleiding door ons Hospice. Onder indruk van wat hij zag en hoorde, gaf hij aan trots te zijn om onze ambassadeur te zijn. Daar zijn wij natuurlijk heel blij mee!

21 juli 2017 - ROUTE NAAR HOSPICE TIJDENS WERKZAAMHEDEN AAN 1E BARENDRECHTSEWEG


BARENDRECHT  -  De komende weken is de kruising Dierensteinweg - 1e Barendrechtseweg wegens werkzaamheden afgesloten. Op dit kaartje vindt u de alternatieve route om vanaf de A15 toch ons Hospice te bereiken.

11 juli 2017 - Ontruiming hospice de Reiziger op het nippertje voorkomen


BARENDRECHT  - Na een blikseminslag in ons hospice, bleek de brandmeldinstallatie als gevolg hiervan defect te zijn. Een eventuele brandmelding zou daardoor niet meer bij de brandweer Barendrecht terechtkomen. De Veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond gaf aan dat de installatie per direct gerepareerd moest worden anders moest er ontruimd worden. Of… het hospice moest voor 24 uur per dag brandwachten inhuren, iets dat voor ons financieel niet haalbaar is.


De oorspronkelijke leverancier van de installatie wilde de reparatie niet uitvoeren en heeft hun offerte van 7 juli 2017 ingetrokken. Zo stond het hospice voor een lastige situatie. Laurens bleek bij navraag geen capaciteit te hebben om onze gasten eventueel op te vangen.


Na overleg met de Veiligheidsregio is contact gezocht met de firma Hoogenboom Beveiliging uit Brielle. Directeur Ben Hoogenboom begreep de urgentie en is direct naar ons hospice gekomen om orde op zaken te stellen, hoewel hij niet de leverancier van de installatie is.
Door het doortastende optreden van dit bedrijf en de juiste adviezen van de Veiligheidsregio is ontruiming voorkomen. Na de inhuur van twee brandwachten voor een nacht, is de installatie snel en volgens de richtlijnen gerepareerd en sinds woensdag 12 juli 18.15 uur weer volledig operationeel. De komende weken onderzoekt Hoogenboom of de blikseminslag verdere schade heeft veroorzaakt.


Alles is weer veilig als vanouds, maar u begrijpt dat het bedrijf uit Brielle van ons de ‘warme douche’ krijgt.

 

8 juli 2017 - Mooi artikel over onze vrijwilligers in 'De Combinatie'.

Vandaag precies 1 jaar geleden was de officiële opening van ons hospice. Een jaar waarin we zijn gegroeid van huis naar thuis. Een jaar waarin we veel hebben geleerd en nog van leren. Een jaar vol liefde en inzet van onze vrijwilligers en onze samenleving. Een jaar vol van emoties en liefde, een jaar dat we nooit vergeten...

7 juni 2017 - Nieuwe groep gastvrouwen Hospice de Reiziger gecertificeerd.

Weer een nieuwe groep gecertificeerde gastvrouwen en heer. Voorzitter Johan Warnar sprak mooie woorden en felicitaties. Van harte gefeliciteerd met jullie certificaat. Veel succes met het mooie werk

5 juni 2017 - Doorkomst Roparun 2017 bij ons hospice
Kom de Roparunners maandag 5 juni aanmoedigen in Barendrecht

65 kilo snoep en 500 flesjes water zijn er uitgedeeld aan de Roparunteams die langs ons hospice kwamen. Genietend van dit spectacel en van het mooie weer, wachtte een van onze gasten op de doorkomst van Team Maasstad. Team 253 onderbrak hun run om deze gast de hand te schudden en te knuffelen. Een mooi en emotioneel moment om nooit te vergeten.

24 mei 2017 - Mooi artikel in 'Carnisse Nieuws' over ons hospice
24 mei  2017 - Mooi artikel in 'Carnisse Nieuws'  over ons hospice
15 mei 2017 - Hospice is op zoek naar 'Tuinvrijwilligers'
15 mei - Hospice is op zoek naar 'Tuinvrijwilligers'

OPROEP
Wij zoeken met spoed een paar vrijwilligers voor onze tuingroep! Interesse? Je bent van harte welkom. Kijk op onze site hospicedereiziger.com/vrijwilligers hoe je jezelf kan aanmelden.

6 mei 2017 - Nieuwe tuinmeubelen voor ons Hospce!
6 mei 2017 - Nieuwe tuinmeubelen voor ons Hospce!

BARENDRECHT. - Het is gelukt!  Inmiddels staan er prachtige tuinmeubelen bij de gastenkamers. Dank aan iedereen die hier aan meegewerkt heeft!

27 april 2017 - Burgemeester van Albrandswaard lid van Comité van aanbeveling hospice 'De Reiziger'
Drs. Hans-Christoph Wagner - Burgemeester van Albrandswaard

BARENDRECHT. - Wij zijn trots en verheugd dat ook de gemeente Albrandswaard met burgemeester Drs. Hans-Christoph Wagner met ingang van 27 april een ambassadeur heeft voor hospice 'De Reiziger' in het comité van aanbeveling.

20 april 2017 - Ruim € 3671 voor Hospice de Reiziger van RABO Clubkas campagne
Hospice krijgt de meeste stemmen in RABO Clubkas campagne

BARENDRECHT. - Hospice De Reiziger krijgt de meeste stemmen en ontvangt  € 3671,75 van de de door RABO Ridderkerk Midden IJsselmonde georganiseerde Clubkas campagne!!! We zijn heel dankbaar voor dit bedrag. ❤️

13 april 2017 - Vrijwilligers geslaagd voor Leertraject Palliatieve Zorg 'Hospice de Reiziger'
Mooi resultaat voor de deelnamers training palitatieve zorg Hospice de Reiziger

 

Weer een mooie groep vrijwilligers geslaagd! Van harte gefeliciteerd en veel succes gewenst door bestuur en coordinatoren!

9 april 2017 - Tsubakimoto Europe B.V. loopt € 2.550 bijeen tijdens NN Marathon Rotterdam
Mooi bedrag voor Hospice de Reiziger

 

Tsubakimoto Europe B.V.marathon lopers uit Nederland, Polen, Finland en the UK liepen zondag tijdens de NN Marathon Rotterdam € 2.550 bijeen voor Hospice De Reiziger. Heel veel dank aan alle lopers

31 maart 2017 - Hospice de Reiziger herdenkt gasten met nabestaanden in 'Zuiderkapel"
31 maart 2017 -  Hospice de Reiziger herdenkt gasten met nabestaanden in 'Zuiderkapel

Vrijdagavond 31 maart, was de eerste bijeenkomst om de gasten met nabestaanden en vrijwilligers te gedenken. De Zuiderkapel was tot de laatste plek gevuld. De namen van de gasten tot half januari werden genoemd, kaarsjes gebrand en herinneringen opgehaald. De bijeenkomst werd georganiseerd en verzorgd door onze vrijwilligers. Het vrijwilligerskoor zong prachtig een aantal toepasselijke muziekstukken. Dank aan iedereen die deze bijzondere herdenking mogelijk heeft gemaakt. Het was prachtig, om met onze voorzitter Johan Warnar te spreken: "de bijeenkomst ademde van begin tot eind de sfeer van Hospice De Reiziger.

15 maart 2017 - Hospice de Reiziger blij met cheque van Albeda College
Nieuwe vrijwilligers kunnen aan de slag met opleiding

In de week van Zorg en Welzijn, overhandigden Stef Etnel en Tamara van Son (studenten Verpleegkunde) en Ria Kijzerwaard, Gerda Bokslag, Marleen Boertje (medewerkers) van het Albeda College een cheque van 500 euro aan Mariska van Unen, coördinator van Hospice de Reiziger in Barendrecht.

De studenten van de opleidingen Verzorgende-IG en Verpleegkunde kiezen ieder jaar een goede bestemming voor het verzamelde geld van het vaardigheidsonderwijs. Dit jaar hebben zij gekozen voor het hospice. Voor de financiering is het hospice afhankelijk van donaties en giften van particulieren en bedrijven.

De studenten dragen het hospice een warm hart toe en besloten daarom de financiële gift te geven. Het hospice is blij met de cheque van het Albeda College. Het geld krijgt een goede bestemming en wordt gebruikt voor de aanschaf een grote parasol voor het terras waar de gasten en hun naasten bij mooi weer lekker buiten kunnen zitten.

 

1 maart 2017 - Hospice de Reiziger doet mee met de Rabobank Clubkas Campagne 2017
1 maart 2017 - Hospice de Reiziger doet mee met de Rabobank Clubkas Campagne 2017

Meubilair voor ieder terras dat grenst aan onze gastenkamers.  Oftewel, tuinmeubelen die tegen een (wind)stootje kunnen en zorgen dat onze gasten, heel makkelijk en op een comfortabele manier, kunnen genieten van konijntjes die rondhuppelen in de frisse buitenlucht.

Wellicht klinkt bovenstaande als iets dat makkelijk te realiseren is. Echter moet u weten dat wij al tijden met deze wens rondlopen en dat de terrassen tot op heden helaas nog geen inrichting hebben. Daarom heeft Hospice De Reiziger zich direct ingeschreven voor de Rabobank Clubkas Campagne 2017.  Wij zien dit als dé kans om onze gasten letterlijk (én comfortabel) in het zonnetje te zetten!

Helpt u onze wens te realiseren?
Uw stem brengt het meubilair dichter bij de terrassen van onze gasten!

Wat is de Rabobank Clubkas Campagne?
De Rabobank Clubkas Campagne is er om verenigingen/goede doelen te ondersteunen in hun activiteiten. Het idee hiervan is dat verschillende clubs het initiatief nemen om zichzelf actief te promoten bij leden van Rabobank Ridderkerk Midden-IJsselmonde. Zo helpt de Rabobank, samen met haar klanten, de lokale samenleving verder en stimuleert zij hen om ambities te realiseren.

Hoe werkt het precies?
In 2017 is er maar liefst € 50.000,- te verdelen onder alle deelnemende partijen. Als particulier lid van de RRMIJ* bepaalt u de hoogte van de sponsorbijdrage en ontvangt u per 28 maart een oproep om uw stem uit te brengen**. Met uw unieke stemcode bent u in staat om te stemmen en krijgt u automatisch inspraak op de verdeling van een gedeelte van het bedrag. Hoe meer stemmen wij ontvangen, hoe hoger onze potentiële sponsorbijdrage zal zijn!

*Om te mogen stemmen is het van belang dat u als particulier lid bent van de RRMIJ. Daarnaast moet u geregistreerd lid zijn vóór 1-2-2017. Let op: wanneer u een bankrekening heeft bent u niet automatisch lid. Als zakelijk lid mag u helaas niet stemmen.

** Stemmen is mogelijk van dinsdag 28 maart t/m dinsdag 11 april. In totaal heeft u 5 stemmen te verdelen, waarvan u er maximaal 2 aan dezelfde organisatie mag geven.

 

 

Nieuwe vrijwilligers kunnen aan de slag met opleiding

23 februari 2017 - Nieuwe vrijwilligers kunnen aan de slag met opleiding

Onze commissie fundraising heeft een mooi bericht ontvangen van Sluyterman van Loo op het verzoek om subsidiegelden t.b.v. de opleiding van nieuwe vrijwilligers. Via Sluyterman van Loo Ouderenprojecten ontvangen we  € 4988. Zij werken samen met de Stichting Pape-fonds, een organisatie met identieke doelstellingen, ook zij doneren € 4987 euro. Dit betekent dat wij een bedrag van € 9975 mogen ontvangen voor drie trainingstrajecten van nieuwe vrijwilligers.

In maart en mei beginnen twee groepen met de opleiding. De derde groep start later dit jaar.

18 februari 2017 - € 5000,-- van de ING voor ons hospice

Door de enorme inzet van ons netwerk heeft de actie 'ING helpt Nederland Vooruit', de meeste stemmen in de regtio opgeleverd voor ons hospice. Voorzitter Johan Warnaar mocht, samen met penningmeester Peter Broer het hoogste geldbedrag in ontvangst nemen. Hiermee kunnen we weer mooie dingen realiseren voor onze gasten.

Hospice De Reiziger biedt een plek om rustig van uw laatste dagen te genieten.
8 juli 2016. Hospice De Reiziger officieel geopend

Hospice De Reiziger aan de Voordijk is vandaag officieel geopend door burgemeester van Belzen en voorzitter Johan Warnar. Temidden van een grote groep vrijwilligers lieten zij samen symbolisch 6 witte duiven los die ‘op reis’ gingen.

Johan Warnar over het Hospice: “Een huis waarin zal worden geleden, gestreden, gebeden, gevlucht, berust, een huis waarin zal worden gehuild om het afscheid dat voor ons ligt, gelachen over de dingen die voorbij gingen. Een huis waarin de vraag ‘waarom?’ vaak zal worden gesteld. Maar vooral een huis dus vol heftige emoties. Maar vooral een huis waarin wordt geleefd.”
Burgemeester van Belzen: “Ik voel me hier vereerd dat ik hier vandaag mag staan om samen met Johan het Hospice De Reiziger officieel te openen. En ik moet u zeggen dat ik zeer veel respect heb voor de vele vrijwilligers die zorgvuldig hebben gewerkt aan de opbouw van dit mooie huis, dit bijna-thuis-huis.”

Voorzitter Johan Warnar ontving van de burgemeester een gemeentelijke pluim als blijk van waardering voor zijn langdurige en intensieve inzet voor het Hospice. 

Hospice De Reiziger biedt een plek om rustig van uw laatste dagen te genieten.