HOSPICE DE REIZIGER KUNST

In het Hospice is veel kunst te bewonderen. Op deze pagina vindt u werk van de Barendrechtse kunstenares Irka Stachiw

MAAK KENNIS MET IRKA STACHIW

Irka: "Mijn hele leven voel ik mij geraakt door oude mensen. Mijn betrokkenheid is alleen maar sterker geworden nu ik zelf met de 2e helft van mijn leven bezig ben. Hoog tijd om het oefenen van aardse zaken los te laten verder te vervolmaken op weg naar het grote loslaten.

Mijn kunstwerken gaan over de weg, mijn weg, ieders weg, in het landschap van de ziel en dagen de kijker uit om achter de dagelijkse werkelijkheid te kijken en te durven dromen. De sterke kleuren raken de ziel en geven troost en bevestiging en halen goede herinneringen op.

In vervlogen tijden hingen kunstwerken in cellen van kloosterlingen en op ziekenzalen. Ter ondersteuning en om de blik en de gedachten op een andere wereld te kunnen richten.

Mijn wens was om mijn kunstwerken in een omgeving waar hulp en moed en kracht nodig zijn hun werk te kunnen laten doen. Dat is nu werkelijkheid geworden in het hospice De Reiziger, waar 7 door mij geschonken werken op de gastenkamers hangen"

Meer werk van Irka vindt u op landschappenvoordeziel.nl

IRKA STACHIW

SCHILDERIJ “HET ONEINDIGE VERHAAL” VAN IRKA STACHIW IN BRUIKLEEN GEGEVEN AAN HET HOSPICE

Op 7 juli 2016 werd het schilderij “Het oneindige verhaal” door de in Barendrecht wonende en werkende kunstenares Irka Stachiw officieel aan voorzitter Johan Warnar overhandigd. Naast de 7 door haar geschonken schilderijen voor de gastenkamers is het schilderij “Het oneindige verhaal' in bruikleen gegeven aan de Stichting Hospice Barendrecht..

Het schilderij heeft een mooie plaats gekregen in de huiskamer, ter troost en inspiratie voor gasten, bezoekers, vrijwilligers en medewerkers

IRKA STACHIW MET JOHAN WARNAR