ONZE VRIJWILLIGERS ZIJN ONMISBAAR

Binnen het hospice zijn vrijwilligers onmisbaar, zij worden aangestuurd en begeleid door de coördinatoren. Het grootste deel van onze vrijwilligers
bestaat uit gastvrouwen en -heren. Daarnaast zijn ook vrijwilligers werkzaam die ondersteunen bij de administratie en het onderhoud van het gebouw en de tuin. Het bereiden van de maaltijden gebeurt ook door vrijwilligers.

Onze gastvrouwen en -heren willen onze gasten en hun naasten ondersteunen met zorg, tijd en aandacht. Zij ondersteunen het zorgteam bij lichamelijke verzorging en bij eten en drinken. Daarnaast bieden zij desgewenst een luisterend oor, voeren een activiteit uit met de gast of geven complementaire zorg.

Alles gebeurt in samenspraak met de gast, waarbij de wensen van de gast centraal staan. Een zorgachtergrond is hierbij niet nodig. Elke gastvrouw of gastheer ontvangt scholing om zo goed mogelijk de gasten en de naasten te kunnen ondersteunen.

Hospice de Reiziger is een bijna-thuis-huis waarbij de sfeer en warmte vanuit huis zoveel mogelijk in het hospice geboden wordt.

Wij zijn altijd op zoek naar enthousiaste mensen die het hospice en haar gasten een warm hart toedragen. Daarbinnen willen wij iedere vrijwilliger inzetten op zijn/haar kwaliteiten.

Wil je meer weten over wat jij kunt betekenen in het hospice? Meld je dan aan via coordinatoren@hospicedereiziger.com.
Of vul het formulier in op de site.

De coördinator neemt dan zo spoedig mogelijk contact jou op.