Hospice de reiziger plaatst zonnepanelen op schuurdak

In de week van 19 december zullen op het schuurdak van Hospice de Reiziger 104 zonnepanelen geplaatst worden. Een groot project dat past in de huidige tijd, want verduurzaming is goed voor het milieu. Maar ook het reduceren van de stijgende energielasten is voor het Hospice een belangrijke overweging.

 

In november heeft een gespecialiseerd bedrijf het asbesthoudende schuurdak van Hospice de Reiziger vervangen door nieuwe dakplaten. Dat was noodzakelijk omdat de zonnepanelen niet op een dak met asbest mogen worden geplaatst. Daarnaast moesten aan een kant van de schuur de dakspanten verstevigd worden om de zonnepanelen te kunnen dragen, dit betekende extra kosten die niet voorzien waren. In december wordt het project afgerond door plaatsing van de zonnepanelen.

 

Giften en donaties

Hospice de Reiziger is voor een gezonde exploitatie voor een belangrijk deel afhankelijk van giften en donaties. Dankzij een aantal giften, waaronder een grote van het DeltaPORT Donatiefonds, kon dit project dan ook worden uitgevoerd.

Helaas is door de noodzakelijke versteviging van de dakspanten de financiering van de zonnepanelen echter nog niet helemaal rond. Hospice de Reiziger komt nog zo’n Euro 7000,=tekort en de medewerkers en vrijwilligers van het hospice doen een beroep op de inwoners van de BAR-gemeenten het Hospice te ondersteunen om dit financiële tekort weg te werken. 

Dat kan door een eenmalige donatie (door het scannen van de hiernaast afgebeelde QR code) of door lid te worden van de Club van 100.

Meer informatie hierover kunt u vinden op de website van Hospice de Reiziger www.hospicedereiziger.com/donaties . 

Hospice de Reiziger is een bijna-thuis-huis voor mensen in hun laatste levensfase, gehuisvest in een eeuwenoude boerderij aan de Voordijk. Onze ruim 140 vrijwilligers doen hun uiterste best voor het welzijn van onze gasten en de professionals leveren de noodzakelijke zorg. De naaste familieleden worden daardoor ontzorgd, waardoor zij meer ruimte krijgen om hun familielid bij te staan. Zo wordt het afscheid liefdevol. 

0
Feed

Volg ons op: