NIEUWS OVER HOSPICE DE REIZIGER IN BARENDRECHT

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen van Hospice de Reiziger.Lees hier het laatste nieuws.

 • 28/05/2020 0 Opmerkingen
  Gasten en bezoek bij Hospice de Reiziger welkom

  In deze bijzondere tijd doet het Hospice er alles om haar gasten én de familie/naasten op een goede wijze de tijd die zij nog samen hebben ook sámen te laten doorbrengen. Zoals altijd staat het leven op de voorgrond. Coördinatoren en vrijwilligers maken gebruik van goede preventieve maatregelen, zoals een goede handhygiëne en extra schoonmaken. Het betekent dat onze gasten hun familie en naasten op de eigen kamer mogen ontvangen, waarbij twee bezoekers tegelijkertijd van harte welkom zijn. Gewoon, net als thuis. De gastenkamers zijn recent voorzien van een goede klimaatbeheersing, met dank aan bijdragen van donoren en sponsors. Daarnaast is het eigen terras als verlengstuk van de eigen kamer goed inzetbaar tijdens de komende zomerperiode.

  Lees meer
 • 26/05/2020 0 Opmerkingen
  Airco in Hospice de Reiziger

  Tijdens de warme zomers van de afgelopen jaren kon de temperatuur in Hospice de Reiziger behoorlijk oplopen en dat was niet comfortabel voor onze gasten. Na het ontvangen van donaties van diverse fondsen (onder andere Fonobori) en particulieren (waaronder een forse gift van een gast) werd het dit voorjaar mogelijk om een professionele airco installatie in de gastenkamers aan te laten leggen.

  Lees meer
 • 22/05/2020 0 Opmerkingen
  Statiegeldactie Albert Heijn Carnisse Veste

  Klanten van de vestiging van Albert Heijn in Carnisse Veste konden tussen 30 maart en 8 mei hun emballagebon doneren aan Hospice de Reiziger. Dat deden veel klanten, de actie heeft maar liefst € 508,15 opgebracht.

  Lees meer
 • 15/05/2020 0 Opmerkingen
  Girls run the world brengt verrassing

  @girlsruntheworld hebben voor elke gastenkamer een plant en voor de gasten en vrijwilligers lekkere koeken gedoneerd.  

  Lees meer
 • 01/04/2020 0 Opmerkingen
  Zorg voor gasten centraal bij Hospice de Reiziger

  Sinds begin maart 2020 is het coronavirus helaas de realiteit waarmee wij leven. Dat betekent voor ons hospice dat wij er alles aan doen om dit onzichtbare virus buiten de deur te houden. Tot nu toe met goed resultaat, mede dankzij de vrijwilligers én de gasten met de mensen om hen heen. Er wordt streng aan de RIVM richtlijnen gehouden,
  aangescherpt met richtlijnen die vanuit de zorg nodig zijn. Zo worden vrijwilligers uit de risicogroep niet ingeroosterd. Als een vrijwilliger zich niet lekker voelt en/of ziek is, blijft deze thuis. Dit om de gasten de ruimte te geven in alle vertrouwen in het hospice te kunnen zijn.


  Lees meer
 • 26/03/2020 0 Opmerkingen
  Voorjaar in de tuin

  De bomen in de tuin van Hospice de Reiziger staan in volle bloei. Het stelt onze gasten in staat te genieten van de bloesempracht. 

  Lees meer
 • 19/03/2020 0 Opmerkingen
  Het applaus is ook voor al onze vrijwilligers

  Wij ervaren deze periode waarin corona een realiteit is als zeer ernstig en dat vraagt aanpassing. Ook bij ons kan de aanpak per dag worden aangepast. Het RIVM is daarbij leidend.

  Lees meer
 • 19/03/2020 0 Opmerkingen
  Maatregelen ivm coronavirus

  In verband met de uitbraak van het coronavirus zijn de volgende maatregelen voor bezoekers van kracht.

  Lees meer
 • 08/03/2020 0 Opmerkingen
  Kok voor de woensdag gezocht

  Hospice de Reiziger is op zoek naar een kok, die op woensdag het diner voor onze gasten wil verzorgen. De werktijden zijn van 14.45 - 19.00 uur. 

  Lees meer
 • 08/03/2020 0 Opmerkingen
  Donatie klanten Albert Heijn

  Albert van Loo, winkelmanager van Albert Heijn aan de Middenbaan, overhandigde Mariska van Unen en Jan Blaak van Hospice de Reiziger een cheque ter waarde van € 485,95.

  Lees meer
 • 08/03/2020 0 Opmerkingen
  Sponsorloop voor overleden zus

  Begin januari is door de zus van een in november overleden jonge gast een schitterend bedrag van € 2615,- gedoneerd. Dit heeft zij opgehaald via sponsoring, als dank voor de goede begeleiding door de vrijwilligers van het hospice. 

  Lees meer
 • 08/03/2020 0 Opmerkingen
  Santarun

  Zaterdag 22 december vond de jaarlijkse Santarun plaats. Het evenement is door de Rotary georganiseerd. 

  Lees meer
 • 5 december 2019
  08/03/2020 0 Opmerkingen
  Bridgeclub Never Down doet schenking

  Het bestuur van bridgeclub Never Down heeft een cheque ter waarde van € 656,75 aan bestuursleden van Hospice de Reiziger overhandigd. Never Down wordt opgeheven en doneert het resterende bedrag uit hun verenigingskas. Gelukkig kunnen de leden verder spelen bij bridgeclub Sans Atout.

  Lees meer
 • 24/04/2019 0 Opmerkingen
  24 APRIL 2019 - RABOBANK CLUBKAS CAMPAGNE 2019 BRENGT MOOI BEDRAG OP

  De 637 stemmen leverde ons Hospice het mooie bedrag van € 7.213,56 op. Wij danken iedereen heel hartelijk voor het stemmen en de Clubkas Campagne 2019 van de Rabobank IJsselmonde-Drechtsteden bedankt voor deze vorstelijke bijdrage. Wij zijn afhankelijk van giften en donaties en met dit bedrag kunnen wij ons toegangshek herstellen en mooie dingen doen voor onze gasten.

  Lees meer
 • 21/03/2019 0 Opmerkingen
  21 MAART 2019 - HOSPICE DE REIZIGER DOET MEE AAN DE RABOBANK CLUBKAS CAMPAGNE 2019

  Een veilige omgevingOns hospice is gevestigd in een prachtige oude hoeve. Een oude hoeve brengt helaas soms ook gebreken met zich mee. Het toegangshek aan de Voordijk is al enige tijd defect en sluit niet goed meer.

  Lees meer
 • 22/12/2018 0 Opmerkingen
  22 DECEMBER - ROTARY SANTARUN BARENDRECHT STEUNT HOSPICE MET € 5.700

  Annemiek, één van onze vrijwilligers opperde het plan om als direct betrokkenen mee te doen met de SantaRun. Dit jaar voor de 6e keer georganiseerd door Rotary Barendrecht. Wij gingen voor de grootste groep, met bijna 100 waren we dat ook! De SantaRun bracht maar liefst € 5700 op voor ons Hospice. Onze kersverse voorzitter Bert Pothoven nam de cheque dankbaar in ontvangst. Een geweldig middag voor en door ons Hospice. Heleen Blaak maakte deze hartverwarmende foto en Roelse Media legde de loop vast op video

  Lees meer
 • 11/12/2018 0 Opmerkingen
  11 DECEMBER - MOOIE DONATIE VOOR ONS HOSPICE DOOR ALLIANZ

  We zijn verrast door een onverwacht grote donatie. Het team van Allianz, een grote verzekeraar, won de Visualizer Award van het bedrijf. Zij doneren het totale geldbedrag dat verbonden is aan deze prijs aan ons Hospice! Het team onder leiding van Franc de Winter bezocht ons hospice en was zeer onder de indruk van het werk van al onze vrijwilligers. Bestuursvoorzitter Johan Warnar nam de cheque dankbaar in ontvangst.

  Lees meer
 • 15/09/2018 0 Opmerkingen
  15 SEPTEMBER 2018 - € 3.300 VAN HEMELVAART MOTORRIT BARENDRECHT VOOR ONS HOSPICE

  €3.300 voor ons hospice! Wat een prachtig bedrag ontvingen wij vandaag uit handen van Petra de Mol namens de Hemelvaart Motorrit Barendrecht. Ook dit jaar was ons hospice, samen met Danceclub The Hit, het goede doel van deze prachtige tocht. Ontzettend veel DANK aan alle motorrijders!

  Lees meer
 • 13/09/2018 0 Opmerkingen
  13 SEPTEMBER 2018 - EEN BLOEMETJE VOOR ONZE VRIJWILLGERS

  Een van de nieuwe ideeën van de gastredactie van beLEEF Barendrecht was een rubriek waarin mensen die zich inspannen voor de maatschappij in het zonnetje te zetten. Wat is er dan leuker dan het uitreiken van een mooi bloemstuk? Jan-sen & Jansen Bloemen bleek graag bereid om een mooi boeket te schenken, waarna de re-dactie op weg ging naar de ontvangers: de vrijwilligers van Hospice de Reiziger!

  Lees meer
 • 20/07/2018 0 Opmerkingen
  20 JULI 2018 - KLIMAATBEHEERSING IN HET HOSPICE DOOR EEN BIJDRAGE VAN HET RABOBANK COÖPERATIEFONDS.

  Onlangs honoreerde de commissie van het Rabobank Coöperatiefonds de aanvraag van het hospice voor de verbetering van de klimaatbeheersing in de gastenkamers. De 6 gastenkamers hebben ieder een deur naar het eigen terras, allemaal met uitzicht op de tuin van het hospice.

  Piet Renes, ambassadeur namens het Coöperatiefonds, bezocht op 20 juli samen met Jos van ’t Noordende van de Rabobank het hospice.

  Lees meer
 • 02/07/2018 0 Opmerkingen
  2JULI 2018 - OVERHANDIGEN CHEQUE LEIDT TOT MEER!

  Maandagmiddag 2 juli, gebeurde er iets moois in de tuin van Hospice De Reiziger in Barendrecht. Toen Gert den Tek 40 jaar in dienst was bij zijn werkgever, Dubson groothandel in ijzerwaren in Barendrecht, kreeg hij budget om dit te vieren. Gert bedankte daarvoor, liever doneerde hij de 500 euro aan een goed doel.

  Lees meer
 • 19/04/2018 0 Opmerkingen
  19 APRIL 2018 - RABOBANK CLUBKAS CAMPAGNE 2018 GRTOOT SUCCES VOOR HOSPICE DE REIZIGER

  Maar liefst 103 instellingen en clubs hadden zich dit jaar aangemeld voor de RABO bank Clubkas campagne. Onder de deelnemers was € 75.000 te verdelen. Hospice de Reiziger kreeg ook dit jaar de meeste stemmen, wat resulteerde in een prachtig bedrag, waarmee we aan de slag kunnen met het tuinpaviljoen voor onze gasten.

  Lees meer