Groepsfoto van de golfers

Rotary club Barendrecht haalt 11.000 euro op voor hospice

Rotary club Barendrecht heeft een goed bezochte golfmiddag georganiseerd ten bate van hospice De Reiziger.

Aan het eind van het toernooi kon Dick Gaasbeek, inkomend voorzitter van de club, aan de bestuursvoorzitter van het hospice Bert Pothoven een cheque overhandigen ter waarde van 11.000 euro. Pothoven heeft nog nooit zo’n groot bedrag in een keer voor het hospice van de Rotary club in ontvangst mogen nemen.

Ook de leden van de Rotary club Barendrecht waren tevreden met het resultaat van hun inspanningen. Omdat afgelopen najaar de Santa Run voor de tweede keer niet door kon gaan, voelden zij de morele verplichting alsnog wel een bedrag voor het hospice bijeen te brengen.
In relatief korte tijd konden zij maar liefst 23 flights en een achttal clinics verkopen. Een sponsorbedrag van Hoek en Blok hielp de opbrengst nog eens extra te verhogen.

Rotary club Barendrecht bestaat twintig jaar en heeft circa 25 leden uit uiteenlopende beroepsgroepen. De leden hebben zich ten doel gesteld projecten te realiseren die de (lokale) gemeenschap dienen, in het bijzonder mensen die zich in een kwetsbare positie bevinden.

De club was betrokken bij de oprichting van het hospice, maar ondersteunt bijvoorbeeld ook CultuurLocaal en het muziekonderwijs. 

0
Feed

Volg ons op: