Vrijwilligers vereerd met groepsprijs

Op 4 januari is de groepsprijs voor vrijwilligers uitgereikt door een afvaardiging van de gemeente Ridderkerk. Wethouder Marten Japenga, Jomanda Beun, voorzitter van de stichting Facet en de Ridderkerkse kinderburgemeester Maylin Ouwens reikten de prijs uit. De prijs bestaat uit een emaille bord en een geldbedrag van € 350. Maylin overhandigde de bos bloemen.


Wethouder Japenga gaf aan dat het werk van de vrijwilligers heel erg bijzonder is en niet voor iedereen is weggelegd. Bovendien is het hospice er ook voor de inwoners van Ridderkerk. Namens het Hospice sprak Bert Pothoven van het hospice een dankwoord uit. De 2 vrijwilligers van het eerste uur, Anja Wiertsema en Karin Risse gaven aan zich vereerd te voelen met de prijs.

Hospice De Reiziger is een bijna-thuis-huis voor mensen in de laatste fase van hun leven. De stichting wordt geleid door het bestuur, dat zich op vrijwillige basis inzet. Daarnaast is er een groep van ongeveer 130 vrijwilligers. Samen met het zorgteam zorgen zij ervoor dat het gasten aan niets ontbreekt. De meesten werken als gastvrouw of -heer. En er zijn vrijwilligers die ondersteunen bij de administratie, het onderhoud van het gebouw en de tuin en bij het bereiden van maaltijden. De vrijwilligers bieden gasten een luisterend oor aan, voeren activiteiten met hen uit of geven complementaire zorg.


0
Feed

Volg ons op: